Home
  MARBOOM®  
  Welcome "FIRST RESPONS"  -  Oil Spill Containment & Protection Booms corporation      
  General Info.      
  Products
Just the Facts Great Savings News Order Info.  
FAQ Links Site Map Agents  
 
  Contact us  


  Other Swedish
Sites
Firman and Test
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright©
info@marboom.com
 
 
 
Fakta     

EKONOMISK -
MARBOOM är utan tvekan den mest ekonomiska insamlings- och skyddslänsa som marknaden har att erbjuda idag!  Kostnaden av en ny MARBOOM är mindre än enbart kostnaderna för rengöring av andra länsor i samma storlek... GARANTERAT! 
De totala kostnaderna, inkluderande transporter, hantering och lagring är endast bråkdelar av kostnaderna för andra länsor i samma storlek, och eftersom LDPE-materialiet (100% återvinningsbart), kan säljas tillbaka till plastik industrin som köper denna "virgin" plastik material, vilket reduserar kostnaderna ytterligare.  Det är mer ekonomiskt att använda en ny MARBOOM länsa var gång istället för att ta höga kostnader och bekymmer att rengöra, lagra och avyttra andra länsor.  Kostsam rengöring, hantering och lagring av en gång nedsmorda och smutsiga länsor är INTE längre nödvändigt om MARBOOM anvands!

INNOVATIV - Olikt alla andra produkter på marknaden är MARBOOM uppblåsbar genom en genomlöpande intergrerad luftdistributions-kanal som snabbt fyller alla ovanpå-liggande luftkuddar längs länsans hela längd.  Luften (låg tryck), blir instängd av länsans luftkuddar och gravitationen, vilket gör att MARBOOM är mycket pålitlig, snabb och enkel att handha.  Om ifall, av någon anledning en flytkudde punkteras, förlorar enbart denna kudde luften, vilket förhindrar länsan från att sjunka.  Länsans funktion förblir densamma, utan ytterligare luftförlust och oljelackage.  MARBOOMs funktion och design är patenterad.

MiljöVÄNLIG -
MARBOOM är 100% återvinningsbar, vilket resulterar i en produkt som alltid är lika miljövänlig som servicen den erbjuder!  Den är den enda länsa som fullständigt kan säljas tillbaka till industrin för återvinning av materialet, vilket reduserar de to
tala kostnaderna avsevärt.  PE-materialet avger INTE några giftiga gaser eller skadliga kemikalier vid lagring, återvinning, kompostering eller förbränning.  Beträffande kättingen, kontakta oss!

PRAKTISK - BOOM rör sig följsamt, flyter mjukt, på vågorna, på grund av sitt flexibla material, innovativa konstruktion och dess höga flytkraft.  Den är kompakt och har låg vikt, darfor mycket snabb och enkel att transportera, forbereda, laggas ut och tas hem av fa personer, fran land eller ett fartyg, i sin totala langd eller snabbt avkortad till onskad langd for omedelbar anvandning.  Flytkraft - De luft fyllda flytkuddarna och det lätta PE-materialet bidrager till länsans mycket positivt flytförhållande till dess vikt, vilket göra att länsans fribord flyter betydligt högre än andra traditionella länsor i samma storlek.

Användning - MARBOOM är idealisk att samla in olja och flytande skräp i sjöar, floder och bäckar, i marinor, hamnar, vid kommunala vattenintag, längs sand- och klipstränder, inom- och utomskärs (lugnt väder).  Den skyddar känsliga kuststräckor från oljespill, och gör olje bunkring av olika fartyg i hamnar riskfritt till en låg kostnad.  MARBOOM är ett oljeinsamlande system, INTE ett absorberande system,  därför kan det användas om och om igen liksom traditionella länsor.  Riktig användning varierar beroende på länsana storlek, kjolens djup och vädrets makter.  MARBOOM kan användas i vågor upp till ~90cm i saltvatten. 
1. För att blåsa upp MARBOOM används en luftpump, och för snabb utläggning är en arbetsbåt användbar att dra ut länsan (~1- 2 minuter per 100 meter) från ett fartyg, en strand, en kaj, brygga etc. samtidigt som den fylls med luft från arbetsbåten.
2. MARBOOM kan ochså fyllas med avgaserna från ett fartyg eller en jet-ski, om lämpligt uttag finns därför.
3. MARBOOM kan ochså läggas ut och fyllas med luft (1/2 full) samtidigt som den släpas i 5- 7 knops fart.  Vid oljespillsplatsen fylls länsan sedan fullständigt med luft. 
4. Mindre förpackningsenheter innehållande ca. 100 meter kan snabbt och enkelt transporteras och läggas ut från en jetski i hamnarar och vid kuststräckor med grunt vatten. 
5. En annan unik MARBOOM egenskap är att länsan om den sjunkit under vattenytan, snabbt flyter upp till ytan i dess hela längd när den fylls med luft, vilket är idealiskt vid jetski utläggning av länsan. 
6. Om en länsa måste användas ute i otillgänglig natur for att nå en bäck eller sjö, kan 75- 100 meter MARBOOM bäras ut i en ryggsäck. 
7. MARBOOM kan ochså med fördel användas som erusions-barriär vid oliks konstruktions arbeten vid olika vattendrag, sjöar eller kuststräckor och för permanenta långtids installationer. 
8. MARBOOM's hela längd kan enkelt fyllas med ytterligare luft från någon av dess sidor, närhelst, om så behövs
9. En länsa sektion kan enkelt shacklas ihop, vid kättingen, till en annan sektion för att förlänga denna om så önskas.  (Se Directions #9).
10. Om en kortare längd skall användas, dras helt enkelt denna längd ut och kapas med en sax.  En bultsax är nödvändig för kättingen.  (Se Directions #8).
11. Vid hemtagningen är det enklaste att mangla ut luften, eller att helt enkelt rulla upp länsan.  Om länsan lämnas liggande platt utsträckt på land lämnar luften systemet automatiskt efter en stund.
LAGRING - MARBOOM länsan är kompakt och levereras platt, Z-packad i små praktiska återvinningsbara förpackningsenheter, kartongen, plastik lådor eller i palettboxar för större kvantiteter.  MARBOOM kräver minimal lagringsplats och kan enkelt lagras ett fartygs-däcket för omedelbar anvandning.  När andra talar om 20' eller 40' fraktkontainrar, talar vi om paletter för samma storlek och längd, länsa.  Till exempel en ”GayLord” palett-box” 122x 101x 91cm, kan innehålla mellan 400- 800 meter, beroende på typ av MARBOOM länsa.  Den låga länsa vikten, med standard kätting, 1.15 - 1.34 kg/meter, är en avgörande faktor för enkel hantering.  MARBOOM levereras i lufttäta förpackningar, vilket förlänger dess långa lagringstiden ytterligare. 

TILLVERKNING - Högsta kvaliten av slitstark LDPE Polyethlene film, speciellt tillverkad för industriellt bruk, användes.  Material egenskaper som: seghet, smidighet, punkterings motstånd (pilanslag), rivning, draghållfasthet och sträckning är alla representerade i MARBOOM länsorna (Se Specification Material), med det allra bästa resultat för PE-material som industrin rebjuder idag.  Plastic materialet är UV-stabiliserad för tropiskt bruk.  Standard färgerna är Signal Gul och Svart, andra färger, materialier och kund logo tryck på länsan kan ochså erhållas.  Standard kättingen som användes är 7mm. varmgalvanizerad Proof Coil -G30.  Starkare kätting ochså erhållas Tillverkning och productions-kontrollen sker enligt högsta standard.  MARBOOM är en kontinuerlig länsa, som INTE behöver några förbindningselement, men kan enkelt shacklas ihop (Se Directions #9) med andra samma länsor om så behövs.

Tillbehör - Olika luftpumpar, fristående, handburna och ryggburna enheter, för uppblåsning av MARBOOM kan erhållas.  Andra tillbehör är: shacklar, drag- och förankringslinor, ankare, bultsax, luftmangel (för återanvändning av länsan) etc..  MARBOOM behöver INTE några kostbara tillbehör eller maskiner.
 
Den Gula Länsan som är "GRÖN"!  100% återvinningsbar.

Our philosophy:   "the simpler the better”